Hej!

Först vill jag vara väldigt tydlig och förklara att jag inte gör den här sajten för att tjäna pengar på er eller på något sätt sälja något till er. Det kommer alltid att vara helt gratis att lista sig här och det kostar alltså ingenting.

Jag heter Annika Brage, bor i Hällingsjö utanför Göteborg och har ett kattpensionat själv (www.kattpensionategypten.se). Utöver det råkar jag sedan många år vara webbdesigner också, vilket gav mig idén om att skapa den här söksajten, eftersom jag inte hittat något liknande i Sverige. Välkomna!

Vänliga hälsningar, Annika

Manual

Här kan du som djurpensionatsägare hitta information om hur du registrerar dig som ägare till ett djurpensionat, får användarnamn och lösenord för att kunna uppdatera ditt eget djurpensionat, hur du gör och om du har frågor. Välkommen!


1. Att registrera dig som ägare till ditt djurpensionat

a ) Gå till alladjurpensionat.se och skriv in ditt djurpensionats namn i sökrutan och klicka på Sök. Här har vi använt Testpensionat, dvs ett fiktivt djurpensionat, för att kunna visa hur det går till.


b ) Du kommer till en sida med sökresultat. Skrolla nedåt för att hitta resultatet. Klicka sedan på djurpensionatets namn i presentationsrutan.


c ) Du kommer till ditt djurpensionats sida och behöver då skrolla nedåt för att hitta mer information om det samt för att kunna logga in eller registrera dig som ägare till sidan. För att registrera dig som ägare till sidan, klicka på knappen Ägare? Klicka här! och fyll i uppgifterna. Glöm inte att användarnamnet inte får innehålla otillåtna tecken t ex åäö, mellanslag eller accenttecken. Skicka formuläret och avvakta ett e-postmeddelande med ditt användarnamn och lösenord. Först därefter kan du logga in och fortsätta. När du registrerat ditt ägarskap första gången, så försvinner ägarknappen, eftersom den inte längre behövs.


2. Logga in

a ) Klicka på den orangea menyknappen Logga in i sidans huvudmeny och uppge ditt användarnamn och lösenord.


b ) Du kommer till din användarsida, där ditt eller dina djurpensionat är listade, där du kan redigera ditt djurpensionat och uppdatera dina kontouppgifter. För att kunna redigera ditt djurpensionat måste du klicka på djurpensionatets namn under Rubrik.


3. Uppdatera

a ) Då kommer du till din sidas redigeringsläge. Här kan du ändra beskrivningen av din sida, det sker i det vita skrivfältet. Ändra inte ditt djurpensionats namn, det leder till att ingen hittar ditt djurpensionat på alladjurpensionat.se. Skulle du vilja ändra namnet, kontakta administratören för hjälp. Ändra inte heller Kategorier eller Platser. Fortsätt skrolla nedåt.


b ) För att komma åt alla uppgifter som är redigeringsbara måste du skrolla nedåt. På bilden ser du funktionen för att kunna byta ut den utvalda bilden för ditt djurpensionat, dvs den bild som visas när besökare hittar ditt djurpensionat på alladjurpensionat.se.


c ) Fortsätter du skrolla nedåt kommer du till funktionerna för adress, telefon, e-postadress och ditt djurpensionats läge på kartan (GPS-koordinaterna kommer automatiskt om du skriver in rätt adress, utan postnummer, och sedan klickar på Find address on map).


d ) Skrolla nedåt och du hittar funktionerna för att kunna lägga in öppettider om du har det och även länkar till din Facebooksida, Twitter, Instagram eller vad du har.


e ) Fortsätt skrolla och du hittar en funktion för specialerbjudanden och inläggningen av bilder till din sidas galleri.


f ) För att kunna spara dina ändringar måste du klicka på den blå knappen Uppdatera. Du kan också klicka på den grå knappen Förhandsgranska ändringar och titta på sidan för att kontrollera att allt blev som du ville. När du förhandsgranskat din sida, använder du din webbläsares tillbaka till föregående sida-funktion för att komma tillbaka till redigeringsläget.


g ) Du kan också ändra dina kontouppgifter. Klicka på knappen Konto och du kan uppdatera dina kontouppgifter. Användarnamnet går inte att ändra. När du är nöjd klickar du på den blå knappen Uppdatera profil.

Slut manual.


 

4. Frågor

Kontakta Annika Brage via info@alladjurpensionat.se eller ring 0706-500340.